contemporary dans showdance børn danseskole Aarhus RisskovContemporary

Contemporary er en stilart, der har store ligheder med ballet, moderne dans og jazz, men som i højere grad er frigjort fra de nævnte stilarters regler. Dette skyldes, at contemporary netop er en stilart, der kombinerer flere stilarter. Vi arbejder derfor med ballettens stærke, kontrollerede og smukke linjer, den moderne dans' flow og følelsesudtryk, jazzens leg med rytmer og musikalitet, samt showdances historiskefortælling og tilstedeværelse overfor publikum.

Med contemptorary får du derfor mulighed for at prøve kræfter med en stilart, som spænder vidt og bredt med historiefortælling, smukke linjer og følelsesladede koreografier som fællesnævner. Du vil der også kunne genkende elementer fra contemporary, når du går i teateret for at se en musical eller anden danseforestilling, i musikvideoer og koncerter. 

 

Contemporary hos BEAT FABRIKKEN

Hos BEAT FABRIKKEN tilbyder vi flere contemporary hold, så du også kan prøve kræfter med stilarten. Vi danser til nogle af de største hits og arbejder løbende på at undervise i koreografier og trin, som tager dig igennem stilartens mange undergenre og elementer. Som led heri arbejder vi blandt andte både med styrke, fleksibilitet, udholdenhed og balance, samtidigmed at vi indarbejder musikforståelse og performance for at formidle koreografiernes og musikkens historie med kroppens bevægelse. Du bliver derfor også udfordret til at bruge rummets forskellige niveauer i din dans, blandt andet ved at øve spring, spins, floor-work, flows, positioner og holdninger til træningerne. Vi udforsker, hvordan danserens egen kropsvægt kan indgå som element i en koreograf og skabe balance mellem det lette og tunge; hurtige og langsomme, og hvordan det kan bidrage til musikken og koreografiens dynamik.

Vi har samtidig fokus på, hvordan undervisningen i de forskellige stilarter kan hjælpe til at udvikle dig som danser generelt, så du kan blive en dygtig og alsidig danser på tværs af stilarter, hvis du skulle have lyst til det.

 

BEAT FABRIKKEN bruger også contemporary på vores Elitehold

Hos BEAT FABRIKKEN har vi flere elitehold, som deltager i både nationale og internationale konkurrencer med deres hold. Særligt vores showdancehold gør flittigt brug af contemporary elementer i deres koreografier. Du vil med resten af dit hold lære en fælles koreografi, som holdet deltager i flere turneringer med i løbet af året. Vores elite showdancehold har derfor et enormt godt fællesskab på grund af timerne som I bruger i træningssalen på danseskolen i Åarhus, til turneringer og sociale arrangementer i løbet af året. På vores showdance elitehold arbejder vi både med den enkelte danser og hele holdet som helhed, ligesom vi igennem hele sæsonen også arbejder på at styrke dansernes muskler, fleksibilitet, udholdenhed og ikke mindst performance, så vores dansere i den grad kan give publikum et show til turneringer og opvisninger.

Vores Samarbejdspartnere